utorak, 28. kolovoza 2018.

Uz nastup Haos animatora nastavljeno Banovićko kulturno ljeto


Uz nastup Haos animatora nastavljeno Banovićko kulturno ljeto
Nakon održanih nekoliko kulturnih i zabavnih manifestacija, Banovićko kulturno ljeto sinoć je nastavljeno žurkom za najmlađe sugrađane koju je priredila grupa Haos animatori iz Novog Sada.

Haos animatori su po treći put u Banovićima oduševili najmlađe sugrađane svojom žurkom. Na Trgu žrtava Srebrenice, novosađani su zabavljali mališane u raznim kostimima, crtali po licu, duvali i pravili balone, plesali, a na kraju su se i poigrali vatrom.

-Ovo je treća godina kako se Dan Općine Banovići obilježava nizom manifestacija objedinjenih u jednoj pod nazivom Banovićko kulturno ljeto.

Cijeli mjesec dana upotpunjen je nizom kulturnih, zabavnih, sportskih i edukativnih manifestacija i takmičenja a krovna manifestacija kojom ćemo obilježiti 10.9.2018. Dan Općine Banovići bit svečana akademija održana na taj dan i vatromet u večernjim satima, kazao je Zijad Bećić, predsjednik Komisije za obilježavanje značajnih datuma i događaja na području opštine Banovići.

Nakon sinošnje žurke uz Haos animatore, u srijedu, 29.8.2018. na repertoaru je cjelovečernji koncert KUD „Puračić“ na Trgu žrtava Srebrenice u Banovićima sa početkom u 20 sati, a već 31.8.2018. sevdah susreti KUD „Litva“ Banovići sa početkom u 20 sati.


Nema komentara:

Objavi komentar