petak, 24. kolovoza 2018.

Banovići: Večeras uživajte u bajramskom koncertu


Banovićko kulturno ljeto nastavlja se bajramskim koncertom koji će održati hor ilahija Rejjan na Trgu žrtava Srebrenice u Banovićima. Koncert će se održati večeras, petak 24.8.2018. sa početkom u 20 sati. Ovim koncertom ujedno se nastavlja i program obilježavanja 10. septembra, Dana Općine Banovići.

-Četvrti dan Kurban-bajrama nastavljamo obilježavanje Dana Općine Banovići i održavanje manifestacija u okviru projekta  Banovićko kulturno ljeto. Program nastavljamo bajramskim koncertom uz zvukove ilahija koje će izvesti hor ilahija Rejjan. Nadam se da će nas i vrijeme poslužiti večeras kao i do sada i da će svi posjetioci uživati u koncertu, kazao je Adem Mostarlić, pomoćnik Općinskog načelnika.

Hor Rejjan je jedinstven po svom načinu interpretacije ilahije jer svaki koncert počinju i završavaju učenjem odlomaka iz Kur’ana i svoj rad doživljavaju kao ibadet. U izvođenju ilahija pribjegavaju tekstualnim porukama ilahija i kasida kojima se želi pronaći put do srca vjernika na tradicionalan način u izvođenju melodija prožetih melosom Bosne i Hercegovine.

Samo dva dana nakon bajramskog koncerta Banovićko kulturno ljeto nastavit će se pozorišnom predstavom za djecu pod nazivom Vesela školska patrola. Predstava će se održati nedjelju, 26.8.2018. u BKC-u sa početkom u 19 sati.

Do 10. septembra bit će održane još 22 manifestacije od kojih će svako moći izabrati nešto za sebe. Svi posjetioci imaju na raspolaganju veliki izbor sardžaja od onog za najmlađe do kulturno-umjetničkih sardžaja, sportskih, zabavnih i edukativnih pa do sadržaja kojim će se podsjetiti na druge značajne datume.

Nema komentara:

Objavi komentar