četvrtak, 5. srpnja 2018.

ZAVRŠENA DRUGA FAZA IZGRADNJE ZAŠTITNE OGRADE NA IZLETIŠTU MAČKOVAC



U cilju razvoja turističke ponude na području općine Banovići, bolje sigurnosti i zaštite na izletištu Mačkovac, naša javna ustanova je u mjesecu maju nastavila sa drugom fazom izgradnje zaštitne ograde na istoimenom izletištu, i to sa strane putne komunikacije Oskova-Zlača u dužini od 400 metara.

 2016.godine je izvršena izgradnja 1 faze zaštitne ograde od strane rijeke Oskova u istoj dužini. Projektom je predviđeno zatvaranje ogradom izletišta Mačkovac sa tri preostale strane te izgradnja ulazne kapije u samo izletište kao i silazne rampe za invalidna lica.

Vrijednost projekta nakon obavljene procedure javne nabavke iznosila je 17.899,25 KM od kojih je 6.000,00 KM doznačeno od strane Turističke zajednice TK po Javnom pozivu koji je objavljen u jesen 2017.godine.

Izvođač radova je „GPP Banovići“ d.o.o , a rok završetka radova je 30 dana. Ovim putem želimo da se zahvalimo Turističkoj zajednici TK na konstantnoj podršci svim našim projektima i nadamo se da će ta saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Izgradnjom ograde spriječiće se ulazak domaćih životinja na samo izletište što će stvoriti bolje uslove za ljepši ugođaj i boravak izletnika na njemu, poboljšaće se sigurnost boravka izletnika i doprinijeti cjelokupnom izgledu izletišta Mačkovac.

Pored toga, napravljena je silazna rampa za invalidna lica sa rukohvatom.

Ispod možete pogledati fotografije izgrađene ograde na Mačkovcu.

Nema komentara:

Objavi komentar