utorak, 15. svibnja 2018.

BiH: Padavine uglavnom u drugoj polovini dana


Više oblačnosti jutros ima na sjeveru i istoku Hercegovine i dijelu centralne Bosne, dok je u većem dijelu zemlje mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bjelašnica 2 stepena, Ivan-sedlo 10, Livno 11, Sokolac 12, Srebrenica 13, Bihać, Bugojno, Grude, Jajce, Sarajevo, Trebinje i Tuzla 14, Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Široki Brijeg 15, Bijeljina, Stolac, Zenica i Zvornik 16, Doboj i Mostar 17 i Brčko 18.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938hPa i za 4hPa je manji od normalnog i ne mijenja se.

U Bosni i Hercegovini danas se padavine prognoziraju uglavnom u drugoj polovini dana.

U većem dijelu zemlje su izgledni pljuskovi i moguća je grmljavina. Prijepodne u područjima sa više oblačnosti lokalno može pasti malo kiše.

Jača kiša se očekuje u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne od večernjih sati prema kraju dana. Na vrhovima planina može padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje uglavnom u poslijepodnevnim i večernjim satima. Ujutro lokalno kratkotrajno može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. (Tuzlanski.ba)

Nema komentara:

Objavi komentar