petak, 27. travnja 2018.

Otvaranje prvog on line savjetovališta 7. maja u Tuzli

Zvanično otvaranje prvog on line savjetovališta pod nazivom: "Svijet bez etikete" održava se 07.05.2018. godine u 14.30 na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, Univerziteta u Tuzli


Cilj otvaranja savjetovališta jeste pružanje podrške i pomoći djeci i mladima na putu odrastanja, koju će moći i dobiti, i to anonimno, bez predrasuda i osuđivanja. Pred mladima su danas velike mogućnosti, ali i opasnosti. Svakodnevno su suočeni sa brojnim izazovima, koji mogu odvesti i na stranputice.

Iza nas, kao tima, stoje dugogodišnje pripreme za otvaranje savjetovališta pod nazivom ˝Svijet bez etikete˝ u okviru kojeg će tim stručnjaka pružati pomoć djeci i mladima, sa različitim oblicima poremećaja ponašanja, emocionalnih i psihijatrijskih problema. Online savjetovalište bit će dostupno i roditeljima koji žele pomoći svojoj djeci da lakše prebrode određene životne teškoće, navodi se u saopštenju.

Izlagači na dan otvaranja su:

Dr.sc.Lejla Kuralić-Čišić, docent

Dr.sc.Meliha Bijedić, van.prof.

Dr.sc.Nermina Kravić, docent

Mr.sc.Dajana Stajić, gestalt psihoterapeut

Irma Dobrinjić

Aida Duraković

Partneri su Univerzitet u Tuzli, Edukacijsko-rehabilitacijski i medicinski fakultet i Univerzitetsko-klinički centar Tuzla.

(tuzlarije.net)

Nema komentara:

Objavi komentar