srijeda, 28. veljače 2018.

Petlja Šićki Brod i dalje blokirana: ‘Ovdje ostajemo cijelu noć’


Protest bivših boraca na petlji u Šićkom Brodu kod Tuzle se nastavlja i tokom noći.

Zbog protesta koje su organizovali borci Armije RBiH i HVO-a u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Konjicu i Jablanici cijeli dan su blokirana glavna saobraćajna čvorišta u ovim gradovima, te su formirane kilometarske kolone. Prema posljednjim saznanjima niko od nadležnih nije reagovao na apele boraca što je borce dodatno izrevoltiralo.

Organizator protesta Sulejman Fejzić zvani Fejza preminuo je prošle sedmice. Ali, njegovi saborci i ostali nezadovoljni borci nisu odustali od protesta i puta kojim je išao rahmetli Sulejman Fejzić. Ratni veterani nose zastave BiH i nekadašnje Republike BiH.

Borci nisu bili raspoloženi za razgovor sa novinarima, na debelom minusu griju se uz zapaljenu vatru uz riječi da ne misle odustati niti otići dok se ne udovolji njihovim zahtjevima.

Borci su protestima zahtjevali da Predstavnički dom FBiH do 28. februara zakaže sjednicu na kojoj će raspravljati o njihovim zahtjevima. Borci su u svojim zahtjevima do sada tražili borački registar, borački dodatak i ukidanje finansiranja boračkih udruženja kojih ima oko 1.600.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona za Tuzlanski.ba je potvrđeno da incidenti dosad nisu zabilježeni te da su policajci raspoređeni na nekoliko punktova. (Tuzlanski.ba)


Nema komentara:

Objavi komentar